Cameron og Putin drøftede flystyrt i telefonsamtale

Skrevet af admin

05/11/2015

Dagens topnyheder

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og den britiske premierminister, David Cameron, har torsdag talt i telefon om det russiske flystyrt i Egypten, oplyser Kreml ifølge Reuters. De to ledere drøftede også en fælles indsats mod terrorisme.

- Putin understregede over for Cameron, at det har vital betydning at have tillid til informationerne fra den officielle undersøgelse af flystyrtet, skriver Interfax.

- En fælles antiterrorindsats blev også drøftet, skriver nyhedsbureauet videre.

Moskva havde tidligere på dagen kritiseret Storbritannien for dets meldinger om, at der formentligt var en bombe om bord i det russiske fly.

Den overbevisning vakte forundring i Rusland, hvor der endnu ikke var oplysninger om, at der skulle være tale om terror.

- Det er aldeles chokerende, hvis den britiske regering sidder inde med informationer, som de ikke deler med os, sagde en talskvinde for den russiske udenrigsminister, Maria Zakharova, til det russiske nyhedsbureau, Tass, tidligere på dagen.

Cameron har understreget, at der ikke foreligger klare beviser for, at det var en bombe, som forårsagede flystyrtet.

Vi kan ikke være sikre på, at det russiske fly styrtede på grund af en terrorbombe, men det virker stadig mere sandsynligt, at det forholder sig sådan, sagde Cameron inden et møde med den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, i London.

Storbritannien har valgt at indstille alle flyvninger til og fra Sharm el-Sheikh.

Premierministeren siger, at Storbritannien har valgt at skride til handling, inden undersøgelsen af ulykken er færdig, fordi Storbritannien har grund til at tro, at det er mere sandsynligt end ikke, at det er en terrorbombe, der er skyld i styrtet.

Flyet af typen Airbus A321 lettede fra Sharm el-Sheikh med kurs mod Sankt Petersborg. De fleste om bord var russiske turister.

/ritzau/Reuters