Cameron opfordrer til britiske bombefly over Syrien

Den britiske premierminister opfordrer landets parlamentarikere til at overveje at give grønt lys til militærets deltagelse i en international koalition mod Islamisk Stat i Syrien.

- Det nye er, at flere og flere beviser peger på, at Isil (Islamisk Stat, red.) udgør en trussel for folk her i Storbritannien og for den nationale sikkerhed, siger Camerons talskvinde.

- I den kontekst mener premierministeren, at parlamentarikerne bør overveje denne sag, og hvad vi skal gøre for at bekæmpe Isil.

Koalitionen over Syrien er ledet af USA, som også står i spidsen for bombetogter mod jihadisterne i nabolandet Irak - her deltager blandt andre Storbritannien og Danmark.

Forskellen mellem missionen i Syrien og Irak er stor.

I Irak opererer internationale kampfly på ønske fra landets regering. Omvendt har Syrien ikke bedt om amerikanernes bombefly, og USA har været blandt præsident Bashar al-Assads værste fjender.

Islamisk Stat har solidt greb om store dele af det nordøstlige Syrien, hvor den jihadistiske gruppe har sit hovedkvarter i byen Raqqa.

Her udøver islamisterne deres - over hele kloden fordømte - konservative udlægning af islam, hvor henrettelser som stening og halshugning benyttes i sager om utroskab og eksempelvis "heksekunster".

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip