Cameron sender afbud til arbejdsfrokost med Løkke

Skrevet af admin

27/01/2016

Dagens topnyheder

Fredag skulle den britiske premierminister, David Cameron, have været til arbejdsfrokost på Marienborg med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Men mødet er blevet aflyst, bekræfter Statsministeriet over for Ritzau.

Cameron har også aflyst sit møde med den svenske statsminister, Stefan Löfven, som han skulle have mødtes med i Stockholm samme dag.

Den britiske premierminister tager i stedet til Bruxelles, hvor han skal mødes med EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

- Premierministeren vil rejse til Bruxelles på fredag til en bilateral snak med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, for at diskutere Storbritanniens genforhandling af sit medlemskab af EU, siger en talsperson fra premierministerens kontor i London ifølge Reuters.

Hovedemnet til den nu aflyste arbejdsfrokost med Lars Løkke Rasmussen skulle netop have været forhandlingerne om Storbritanniens fremtidige forhold til EU.

- Cameron skulle have mødtes med statsministrene i Sverige og Danmark for at diskutere hans planer om at reformere Storbritanniens bånd til EU før en folkeafstemning om EU-medlemskabet.

- Han har sagt, at han håber at nå en aftale ved topmødet 18.-19. februar, siger talspersonen ifølge Reuters.

Ifølge Ritzaus oplysninger er der dæmpede forventninger til den tidsplan. Blandt andet fordi Cameron og Juncker endnu er ganske langt fra hinanden i forhandlingerne.

David Cameron har lovet briterne, at de senest i 2017 skal til folkeafstemning om, hvorvidt Storbritannien skal blive i EU under nye betingelser, som han for tiden er ved at forhandle på plads med de øvrige medlemslande.

Cameron har blandt andet fremsat som et krav, at EU-borgere skal have boet i Storbritannien i fire år, før de har ret til bestemte velfærdsydelser.

Samtidig vil han forbeholde ret til ikke at tilslutte sig EU's ambition om løbende at smede en tættere union.

/ritzau/