Cameron ser tilnærmelse mellem Vesten og Moskva

Skrevet af admin

02/12/2015

Dagens topnyheder

Den britiske premierminister, David Cameron, siger ifølge Reuters, at kløften mellem Vesten og Rusland i spørgsmålet om præsident Bashar al-Assads fremtid i Syrien bliver stadigt mindre.

Udtalelsen blev fremsat i onsdagens maratondebat i det britiske parlament om, hvorvidt Storbritannien skal deltage i luftangrebene mod Islamisk Stat i Syrien.

- Der var en enorm kløft mellem Storbritannien, USA, Frankrig samt Saudi-Arabien på den ene side og så Rusland på den anden side.

- Vi ønskede at se Assad gå af øjeblikkeligt, og de ønskede at se ham blive om muligt for altid. Men denne kløft bliver mindre, siger Cameron og understreger, at han er sikker på fremskridt ved forhandlingerne i Wien om Syriens fremtid.

Samtidig opfordrer han indtrængende parlamentet til at stemme for britisk deltagelse i luftangrebene mod Islamisk Stat i Syrien.

- Det er formålet at beskytte den britiske befolkning mod terrorangreb, siger Cameron under en debat, som skulle vare til onsdag aften klokken 22, hvorefter en afstemning om britiske luftangreb i Syrien vil blive afviklet.

Cameron har sagt, at det er på tide at indlede luftangreb mod Islamisk Stat, som har påtaget sig skylden for drab på 130 mennesker under de koordinerede angreb i Paris sidste måned.

Men en række medlemmer af hans eget Konservative parti og politikere fra oppositionspartiet Labour er forsigtige med at involvere sig i endnu en krig i Mellemøsten efter Vestens indgriben i Irak, Afghanistan og Libyen, uden at det har ført til stabilitet i regionen.

/ritzau/Reuters