Cameron: Thorning-Smidt spurgte om foto

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er også vendt hjem til hverdagen efter mindehøjtideligheden for den afdøde statsmand Nelson Mandela i Sydafrika.

Han har onsdag været til spørgetime i parlamentet i den britiske hovedstad, London, og her er han blevet spurgt ind til, hvad der skete i forbindelse med det foto, der går verden rundt på internettet.

Det er her, at Cameron, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og USA's præsident, Barack Obama, sidder storsmilende meget tæt på hinanden under mindehøjtideligheden, mens den danske statsminister tager et foto af alle tre med en mobiltelefon i strakt arm.

Ifølge Cameron var det Thorning-Schmidt, der ville fotografere, skriver flere britiske medier og det franske nyhedsbureau AFP.

- Nelson Mandela spillede en usædvanlig rolle i sit liv og i døden ved at bringe folk sammen, siger Cameron.

- Så selvfølgelig, når et medlem af Kinnock-familien beder mig om et foto, så mente jeg, at det kun ville være høfligt at sige ja, tilføjer den britiske premierminister.

Cameron siger også til parlamentarikerne i Underhuset, at "man altid skal huske, at der er tv-kameraer på".

Og så laver han sjov med begivenhederne på lægterne på Soccer City Stadion i Johannesburg ved at sige, at han byggede politiske broer.

Det er en henvisning til, at Helle Thorning-Schmidt er gift med Stephen Kinnock, søn af Neil Kinnock, der tidligere var leder af Labour, Camerons konservative partis store rival i britisk politik.

/ritzau/

Dagens Gossip