Cameron: Vi har mistet en stor leder

Et stort tab for Storbritannien, siger den nuværende premierminister, David Cameron.

»Vi har mistet en storslået leder, en storslået premierminister og en storslået brite,« udtaler premierministeren, der ifølge Reuters modtog nyheden om sin forgænger - både som premierminister og som konservativ formand - med stor sorg.

David Cameron meddeler, at han forkorter en planlagt rejse i Europa på grund af dødsfaldet.

Dronning Elizabeth har ligeledes udtrykt sorg over tabet af Thatcher, og dronningen har ifølge det britiske hof udtrykt medfølelse i en privat besked til familien.

Talsmand for Magaret Thatcher, Lord Bell, meddelte ifølge BBC i en udtalelse, at hun er død.

»Det er med stor sorg, at Mark og Carol Thatcher kan oplyse, at deres mor, Baronesse Thatcher, døde fredfuldt efter et slagtilfælde her til morgen,« siger han.

En længere udtalelse er ventet senere.

Thatcher var konservativ premierminister fra 1979 til 1990 og var den første kvinde - og eneste - på posten som britisk regeringschef. Det var hende, der sendte Storbritannien i krig med Argentina over Falklandsøerne, lige som hun også blev berømt for sin hårde kurs mod fagforeningerne. Hendes kontante stil over for politiske modstandere gjorde hende kendt som Jernladyen.

Margaret Thatcher har i løbet af årene flere gange haft problemer med helbredet, blandt andet en række mindre hjertetilfælde i 2002. I 2008 skrev hendes datter Carol Thatcher i en bog, at hendes mor lider af demens. Dette blev illustreret i filmen »Jernladyen« fra 2011.

Dagens Gossip