Cameron: Vi må imødegå russisk propaganda

Den britiske premierminister, David Cameron, siger, at Polen og Storbritannien er enige om at samarbejde om at imødegå russisk propaganda.

Han understreger samtidig, at briternes ønske om en reform af dets EU-medlemskab er blevet vigtigere på grund af en sikkerhedskrise i Europa.

Cameron, der torsdag talte til journalister efter drøftelser i Warszawa med den polske premierminister, Beata Szydlo, siger videre, at polakkerne og briterne sammen vil arbejde på at finde en løsning på briternes krav om at få nedbragt udbetalingerne af sociale ydelser til EU-migranter.

- Selv på disse meget vanskelige områder omkring velfærd er vi enige om at arbejde sammen om løsninger, siger den britiske regeringsleder og tilføjer:

- Den politiske vilje, som vi har mødt i Polen, giver mig troen på, at det kan lykkes at finde en vej frem, siger Cameron.

Den polske premierminister siger, at en del af de britiske krav er acceptable, men hun tilføjer, at der ikke er enighed endnu om de sociale ydelser til EU-migranter.

Spørgsmålet om begrænsning af EU-borgeres ret til britiske velfærdsydelser anses for at være et af de vanskeligste i den proces, hvor Cameron forsøger at få nye britiske medlemsbetingelser, der kan forhindre et britisk exit fra EU-samarbejdet.

David Cameron vil afholde en folkeafstemning om ja eller nej til at blive som medlem af EU senest i løbet af 2017.

Briterne har tidligere i år lovet at samarbejde med Ukraine om at modarbejde den russiske propaganda om Kijev og EU.

Den ukrainske premierminister, Arsenij Jatsenjuk, har sammenlignet den russiske propaganda med den som nazisternes Joseph Goebbels stod for før og under Anden Verdenskrig.

- Vi må udbrede sandheden og udsende denne sandhed på alle globale kanaler, sagde Jatsenjuk tidligere i år.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip