Cameron vil have 1900 ekstra efterretningsfolk

Storbritannien vil ansætte 15 procent flere i sine efterretningstjenester og mere end fordoble sine udgifter til flysikkerhed for at imødekomme en stigende trussel fra islamistiske militante, siger premierminister David Cameron mandag.

Den britiske regering har truffet beslutningen på grund af et stigende antal forpurrede planer om angreb på Storbritannien og grundet de seneste angreb i blandt andet Paris og i Tunesien.

- Jeg er fast besluttet på at prioritere de ressourcer, det kræves, for at bekæmpe terrortruslen, fordi det er min vigtigste pligt at beskytte det britiske folk, siger David Cameron i en pressemeddelelse.

- Dette er en kamp for vores generation, og den kræver, at vi bruger flere kræfter på at bekæmpe dem, der vil ødelægge os og vores værdier, fortsætter Cameron.

Den britiske regering vil afsætte penge til yderligere 1900 ansatte hos efterretningstjenesterne MI5, MI6 og GCHQ, lyder det.

Der er også planer om et "mærkbart løft" i luftfartssikkerheden. Det sker blandt andet som konsekvens af, at et russisk fly i sidste måned styrtede ned i Egypten - ifølge britiske efterretninger på grund af en bombe plantet om bord.

I løbet af de næste fem år vil Cameron mere end fordoble udgifterne til flysikkerhed, som i dag ligger på cirka ni millioner pund årligt. Pengene skal blandt andet gå til flere sikkerhedseksperter i lufthavne, nyt udstyr og forskning inden for ny teknologi.

Netop flysikkerhed bliver et emne blandt verdens ledere på G20-mødet, der afsluttes mandag i Tyrkiet. Mandag skal Cameron også mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip