Camerons afsked: Storbritannien er langt stærkere i dag

Skrevet af admin

13/07/2016

Mest læste i dag

Den afgående britiske premierminister, David Cameron, tog onsdag afsked med Downing Street 10, inden han indgiver sin afskedsbegæring til dronning Elizabeth II.

I en kort udtalelse sagde Cameron, at da han flyttede ind i den legendariske premierministerbolig i 2010, lovede han at tage fat på Storbritanniens problemer og "komme frem til bedre tider".

- Det har ikke været nogen nem rejse, og selvfølgelig har vi ikke gjort alt rigtigt, sagde Cameron.

Men han understreger, at Storbritannien i dag er "meget stærkere" end for seks år siden.

- Vort land er umådeligt meget stærkere, siger han.

I talen opremser Cameron mange af de resultater, han har været med til at opnå i de seneste seks år, først i regering sammen med De Liberale Demokrater, siden i en ren konservativ regering.

Han udtrykker også tillid til, at landet er i gode hænder hos hans efterfølger, Theresa May.

- Jeg glæder mig over, at for anden gang i britisk historie vil premierministeren blive en kvinde og en konservativ, siger Cameron, der slutter af med at takke "alle, der har givet mig så meget støtte i disse år".

- Nu, hvor vi tager afsted, er mit eneste ønske fortsat succes for dette store land, som jeg elsker så højt, lød Camerons afskedssalut, inden han sammen med sin hustru, Samantha, satte sig ind i en sølvfarvet bil med tonede ruder for at køre til Buckingham Palace.

/ritzau/