Camerons indenrigsminister støtter aftale EU-aftale

Skrevet af admin

20/02/2016

Dagens topnyheder

Den britiske indenrigsminister, Theresa May, siger, at det er i Storbritanniens interesse at forblive medlem af EU, oplyser BBC.

Udtalelsen blev offentliggjort, mens den britiske regering var samlet i Downing Street 10, hvor premierminister David Cameron har samlet regeringen for at overbevise sine ministre om, at de bør støtte den aftale, som han har fået på plads med de øvrige EU-lande.

- EU er langt fra fuldkommen, og ingen skal være i tvivl om, at denne aftale skal være et led i en proces med forandring og reformer, som vil fortsætte, siger May i en erklæring.

- Men efter min mening er det vores nationale interesse at blive i EU - på grund af sikkerhed, beskyttelse mod kriminalitet og terrorisme, handel med Europa og adgang til verdens øvrige markeder, siger May.

Cameron sagde efter topmødet i Bruxelles, at han er parat til en intens valgkampagne forud for folkeafstemningen.

- Jeg vil kæmpe med hele min sjæl for at overbevise den britiske befolkning om, at den skal blive i det reformerede EU, som vi fik sikret ved topmødet, siger den britiske premierminister.

Pro-europære advarer om, at Storbritannien vil kunne blive splittet op, hvis det forlader EU, da en udtræden kan føre til endnu en skotsk folkeafstemning om uafhængighed.

Dette vil føre til stor usikkerhed om hele den britiske økonomi.

EU-modstandere siger, at Storbritannien vil stå stærkere økonomisk udenfor, hvad de kalder en "tysk domineret blok".

Britiske aviser har lørdag stor fokus på, at den britiske justitsminister, Michael Gove, ifølge BBC vil kæmpe for, at Storbritannien forlader EU.

Aviserne The Guardian, Daily Telegraph og Independent har alle den tidligere uddannelsesminister på forsiden, mens den euroskeptiske avis Daily Express har overskriften "Gove kommer til at føre os ud af EU."

Opinionsmålinger tyder på, at den britiske offentlighed er splittet i næsten to lige store dele i opgøret om, hvorvidt de skal støtte en "Brexit."

/ritzau/Reuters