Camerouns hær befrier 900 gidsler fra Boko Haram

Skrevet af admin

02/12/2015

Dagens topnyheder

Camerouns hær dræbte i sidste uge omkring 100 medlemmer af de ekstremistiske islamister i Boko Haram og befriede næsten 900 gidsler, oplyser Forsvarsministeriet i det afrikanske land.

- Under en oprydningsoperation fra 26. til 28. november mod Boko Haram i grænseområdet til Nigeria "blev over 100 jihadister neutraliseret", siger Cameroons forsvarsminister, Joseph Beti Assomo, i en erklæring i offentlig radio.

- Under operationen var hæren i stand til at befri mindst 900 gidsler og beslaglægge et stort lager med våben og ammunition samt sort-hvide flag fra Islamisk Stat, siger ministeren videre.

Ingen uafhængige kilder i regionen er umiddelbart i stand til at bekræfte oplysningerne.

Boko Haram begyndte sin kamp for en selvstændig muslimsk stat i det nordøstlige Nigeria i 2009. Den voldelige islamistiske gruppe har erklæret sig allieret med Islamisk Stat, der kontrollerer områder i Syrien og Irak.

Den islamistiske gruppe har alene i år ødelagt omkring 1000 skoler i regionen Lake Tchad, som er Boko Harams højborg. Det sagde Toby Lanzer, FN's udsending til området, i sidste måned.

Han tilføjede, at mange skoler er ødelagt i Cameroun, Tchad, Niger og Nigeria.

I alt menes 2,6 millioner mennesker at være tvunget på flugt af Boko Haram, oplyste Lanzer ifølge AFP.

Nigeria er Afrikas folkerigeste land med omkring 175 millioner indbyggere, der er fordelt i mange klaner, stammer og etniske grupper. Kristne og muslimer udgør hver knap 50 procent af befolkningen.

/ritzau/AFP