Camerouns hær befrier 900 gidsler fra Boko Haram

Camerouns hær dræbte i sidste uge omkring 100 medlemmer af de ekstremistiske islamister i Boko Haram og befriede næsten 900 gidsler, oplyser Forsvarsministeriet i det afrikanske land.

- Under en oprydningsoperation fra 26. til 28. november mod Boko Haram i grænseområdet til Nigeria "blev over 100 jihadister neutraliseret", siger Cameroons forsvarsminister, Joseph Beti Assomo, i en erklæring i offentlig radio.

- Under operationen var hæren i stand til at befri mindst 900 gidsler og beslaglægge et stort lager med våben og ammunition samt sort-hvide flag fra Islamisk Stat, siger ministeren videre.

Ingen uafhængige kilder i regionen er umiddelbart i stand til at bekræfte oplysningerne.

Boko Haram begyndte sin kamp for en selvstændig muslimsk stat i det nordøstlige Nigeria i 2009. Den voldelige islamistiske gruppe har erklæret sig allieret med Islamisk Stat, der kontrollerer områder i Syrien og Irak.

Den islamistiske gruppe har alene i år ødelagt omkring 1000 skoler i regionen Lake Tchad, som er Boko Harams højborg. Det sagde Toby Lanzer, FN's udsending til området, i sidste måned.

Han tilføjede, at mange skoler er ødelagt i Cameroun, Tchad, Niger og Nigeria.

I alt menes 2,6 millioner mennesker at være tvunget på flugt af Boko Haram, oplyste Lanzer ifølge AFP.

Nigeria er Afrikas folkerigeste land med omkring 175 millioner indbyggere, der er fordelt i mange klaner, stammer og etniske grupper. Kristne og muslimer udgør hver knap 50 procent af befolkningen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip