Camerouns utæmmelige løver er klar til VM

17/11/2013

For syvende gang siden 1982 er Camerouns fodboldlandshold klar til at spille med ved VM.

Det står klart, efter at holdet med tilnavnet "de utæmmelige løver" søndag besejrede Tunesien med 4-1 på hjemmebane.

Efter 0-0 på udebane i den første playoff-kamp er Cameroun altså videre med cifrene 4-1.

Veteranen Pierre Webo bragte hjemmeholdet foran 1-0 allerede efter fire minutter, og efter en halv times spil fordoblede Benjamin Moudandjo føringen.

Tunesien fik håb, da Ahmed Akaichi reducerede til 1-2 tidligt i anden halvleg, men med 25 minutter tilbage af kampen scorede Jean Makoun til 3-1.

Samme spiller scorede til slutresultatet fem minutter før tid.

"De utæmmelige løver" var også med ved den seneste VM-slutrunde i Sydafrika for tre år siden.

Ved den lejlighed tabte landet alle tre kampe i gruppespillet, blandt andet 1-2 til Danmark.

Cameroun huskes utvivlsomt bedst for sin deltagelse ved VM i 1990, da landet med den målfarlige veteran Roger Milla som topscorer nåede frem til kvartfinalen.

Cameroun er det tredje afrikanske hold, der kvalificerer sig til næste års VM-slutrunde i Brasilien.

Lørdag gik Elfenbenskysten og Nigeria videre.