Camerounsk Dinamo Bukarest-spiller dør i ligakamp

Den camerounske landsholdsspiller i fodbold Patrick Ekeng er død, efter at han fredag faldt om på banen for sin klub, Dinamo Bukarest.

Det oplyser Camerouns fodboldforbund sent fredag ifølge Reuters.

- Patrick Ekeng døde 6. maj 2016 under en kamp for Dinamo Bukarest, skriver Camerouns fodboldforbund på Twitter.

Dinamo Bukarest bekræfter dødsfaldet:

- Dinamo mistede i aften - og for altid - fodboldspiller Patrick Claude Ekeng Ekeng, skriver den rumænske topklub i en meddelelse og anvender hans fulde navn.

26-årige Ekeng faldt pludselig til jorden i ligakampen mod Viitorul Constanta uden umiddelbart at have været i nærkamp med nogen.

På det tidspunkt havde han blot været på banen i syv minutter efter at være blevet skiftet ind efter 63 minutter af kampen.

Lokale medier skriver ifølge Reuters, at Ekeng fik et hjerteanfald, men det er ikke blevet bekræftet.

Han blev i hast kørt til hospitalet, men lægerne var ikke i stand til at holde midtbanespilleren i live. Han blev officielt erklæret død to timer senere.

Ekeng nåede at spille i flere forskellige europæiske klubber, før han i januar kom til Bukarest i Rumænien. Han spillede blandt andet for Cordoba i Spanien og Le Mans i Frankrig.

Han blev desuden noteret for to landskampe for Cameroun.

Patrick Ekeng er siden 2003 den anden camerounske landsholdsspiller, der mister livet efter at være kollapset på banen. For 13 år siden mistede Marc-Vivien Foe livet i en landskamp mod Colombia.

/ritzau/

Dagens Gossip