Camilla Bendix: Jeg tvivler ikke så meget mere

Hvad gør vi, når vi ikke kan mærke os selv, går ned med stress, sygemelder os, bliver skilt eller ulykkelige. Hvad skal man kunne for at være voksen, vil vi overhovedet være det, og hvad gør man, hvis man ikke kan mærke sin mavefornemmelse?

- Af og til kan man jo - i tvivlens tegn – virkelig ikke mærke, hvad man vil. Hvad er rigtigt, hvem er man egentlig, og er man overhovedet til stede i dét øjeblik, spørger Camilla.

Har du overhovedet tid til at være lykkelig? Få psykologens bud på, hvad du skal gøre

Ned med tempoet
Selv prøver hun at være det. Takke nej, sige fra og sætte tempoet lidt ned. Sådan var det ikke tidligere.

- Noget af det skønne ved at blive ældre er, at jeg ikke tvivler så meget mere. Jeg er ikke ved at dø af skræk ved tanken om at gå glip af noget, siger hun til Oestrogen.dk.

- Da jeg var 28, var jeg med til ALT. I dag aflyser jeg, hvis det er nødvendigt, fortælleren skuespillerinden, der er aktuel i forestillingen ’Spørg de voksne’ på Republique.

Tendenser og travlhed
Og forestillingen tager netop temperaturen på voksenlivet. For hvad er det egentlig, vi har gang i, og hvorfor går det hele så stærkt, at vi ikke selv kan følge med?

- Ja, det er så underligt … at vi skynder os så meget hele tiden. Vi løber rundt i høje hæle og bærer rundt på tunge ting og tanker uden at ville havde særlig meget hjælp fra hinanden, fortæller Camilla Bendix og tilføjer:

- Jeg kender mange, der løber på arbejde, spæner hjem igen, køber ind, laver mad og lige har et par timer til arbejde, når børnene endelig sover. Så er der altså ikke meget liv tilbage. Og hvornår kommer det tidspunkt, hvor vi skal nyde det hele?

At vælge til og fra
Det er - vist nok - nu. Midt i livet, hvor den 42-årige skuespillerinde selv befinder sig.

- Det er nu, vi skal peake. Hvis vi altså kan nå det! Men det er bare svært at forvalte al den frihed og alle de muligheder, vi har ... og vi aner ikke, hvad vi skal gøre ved dem. Vi kunne jo stå af ræset og flytte på landet, hvis vi ville … eller tage orlov og lave ingenting i en periode. Vi gør det bare ikke.

Selvværd kommer med alderen. Læs mere på oestrogen.dk

En skuespillers lod …
Skuespillerinden gør det heller ikke, men kender alt til logistik-helvede og højt tempo selv.

- Altså, jeg ville aldrig byde mine børn konstant at leve med det arbejdsliv, jeg lever lige nu. Mine arbejdstider er jo sindssyge, og det er sådan lidt … ’hej, så er mor her’ og ’heeeej, så smutter mor igen.’ Men jeg ved jo, det kun er for en periode, heldigvis.

Og vi gør det jo, så godt vi kan …

Lonnie Kjer, Oestrogen.dk,Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip