Camilla Pedersen efter ulykke: - Jeg vil vinde VM

Den esbjergensiske europamester i triatlon, Camilla Pedersen, genoptræner på livet løs efter en voldsom ulykke, der i starten af september sendte hende i et 19 dage langt kunstigt koma.

3. september styrtede hun på sin cykel under træningen ved Darum nær Esbjerg. Hun fik kraniebrud og blødninger i hjernen. Hun blev opereret to gange gange, og svævede de første 12 dage mellem liv og død. 19 dage efter ulykken begyndte hun langsomt at vågne.

- Hvorfor skriver man den 28. september i den her kalender, jeg skal da være på Hawaii nu, for jeg skal da køre VM, tænkte Camilla Pedersen, da hun var kommet til bevidsthed.

Det fortæller hun til TV2 Sporten.

Læs også: Camilla Pedersen efter koma: Det er mit livs vigtigste kamp

Siden har hun gjort imponerende fremskridt på rekordtid. Hun er nu hjemme i Esbjerg igen, hvor hendes egen læge var overrasket over at se hende.

- Jeg blev nærmest chokeret, da hun pludselig stod i min konsultation her for seks dage siden og var helt upåvirket af ulykken, siger lægen Mogens Lyngshøj.

Han fortæller, at hvis man overlever sådan en ulykke, ender man som regel i kørestol.

Læs også: Camilla Pedersen er udskrevet fra neurocenter

Camilla Pedersen bruger nu en del tid i træningscentret og har også fået lov af lægerne til at cykle igen. Dog "kun" fem ture om ugen á to timer.

- Bare det at komme i gang igen, det har bare rykket mig så meget videre, siger Camilla Pedersen, der stadig drømmer om en karriere som elitetriatlet.

- Mit største mål er selfølgelig at vinde Hawaii, som er VM for Ironman. Det er det største ræs, og den største største udfordring, og der er mange ting, man skal lære at sætte sig ind i. Så det bliver måske ikke lige i 2014, men det kommer, siger Camilla Pedersen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip