Camilla Schwalbe stopper som formand for DSU

Camilla Schwalbe stopper som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) efter to år på posten, oplyser hun på Facebook.

Der er tradition for at sidde i fire år, men hun har altså valgt ikke at genopstille, når der er kongres i ungdomspartiet i maj.

- Normalt er man DSU-formand i fire år, man genvælges efter to. Jeg har dog besluttet ikke at genopstille til kongressen i maj. Årsagen til det er, at jeg efter 10 år i DSU kan mærke, at jeg har aftjent min værnepligt, skriver hun.

27-årige Camilla Schwalbe har undervejs som formand flere gange stået i opposition til den socialdemokratisk ledede regering.

Blandt andet har hun skældt finansminister Bjarne Corydon (S) ud for ikke at ville indføre krav om sociale klausuler hos kommunerne, og senest tordnede hun mod salget af dele af Dong til investeringsbanken Goldman Sachs.

Men hun understreger, at hendes beslutning intet har med det at gøre.

- Min beslutning har intet at gøre med DSU, partiets tilstand eller andet, men er min helt egen beslutning, skriver hun.

- DSU er en fantastisk organisation, ville ikke have tilbragt min ungdom andensteds.

- Jeg har knoklet de sidste to år - i en svær tid - har leveret helhjertet, men har nu brug for at komme ud på arbejdsmarkedet og få tid til venner, kommunalbestyrelse, familie og privatliv.

- Luftmadrasser og et liv i pendulfart er både sjovt og spændende, men på et tidspunkt skal vi alle videre. At være socialdemokrat forpligter, og det ansvar vil jeg fortsat tage på mig, skriver hun.

Camilla Schwalbe læser til socialrådgiver. Desuden sidder hun i kommunalbestyrelsen i Tårnby Kommune.

/ritzau/

Dagens Gossip