Campari på trapperne med verdens dyreste ejendomssalg

Skrevet af admin

25/07/2016

Dagens topnyheder

Da Campari tidligere i år købte producenten af Grand Marnier, fik selskabet oven i hatten ejerskabet over en enorm villa på den eftertragtede franske riviera. Nu har Campari fundet mulige købere og en pris, der vil være verdens dyreste.

Det skriver Bloomberg, der har interviewet Camparis administrerende direktør, Bob Kunze-Concewitz. Der er tale om anonyme købere fra Mellemøsten og Nordamerika.

- Vi er ikke vant til at håndtere sådan nogle aktiver. Vi sælger flasker, vi bruger ikke vores tid på rivieraen i villaer til mange millioner euro.

- Mange i ejendomsbranchen vurderer villaen til over 300 millioner euro, siger han til Bloomberg.

Hvis villaen, der hedder Villa les Cedres og ligger i byen Saint Jean Cap Ferrat godt 20 kilometer nordøst for Cannes, går til den pris, så vil det være den dyreste beboelsesejendom nogensinde solgt ifølge Bloomberg.

De 300 millioner euro, 2,2 milliarder kroner, vil slå Château Louis XIV, et nybygget palæ nord for Paris, der i december blev solgt for 2,0 milliarder kroner.

Salget af villaen bliver håndteret af en selvstændig bestyrelse, og pengene fra salget vil delvist komme de tidligere ejere og aktionærer i Grand Marnier til gode.

Campari købte i marts Grand Marnier for omkring fem milliarder danske kroner for at styrke sig inden for cocktails i specielt USA, hvor klassiske drinks er på fremmarch.

Grand Marniers ejer, der officielt hedder Société des Produits Marnier Lapostolle, havde ud over sine drinks også en stribe dyre ejendomme og vingårde, som familien bag havde købt gennem årene.

Campari er en italiensk krydderlikør udviklet i 1860, måske bedst kendt som hovedingrediensen i Campari-soda.

Grand Marnier er cognac tilsat appelsin. Det bruges ligeledes i en myriade af kendte cocktails.

Grand Marnier blev skabt i 1827 af Jean Babtiste Lapostolle og producerer ud over Grand Marnier forskellige cognacer og armagnacer.

/ritzau/