Canada er klar til ishockeyfinale mod Sverige

21/02/2014

Torsdag vandt Canada kvindernes ishockeyguld efter et vildt finaledrama mod USA, og fredag aften vandt Canadas herrer semifinalebraget over ærkerivalen USA.

Efter en målfattig kamp sejrede Canada 1-0 efter et mål, der blev scoret i begyndelsen af anden periode.

Allerede i første periode var Canada bedst og havde flest farlige forsøg. Den samlede skudstatistik for perioden lød 16-11 i canadisk favør, men uden det førte til mål.

Det kom til gengæld efter bare et minut og 41 sekunder i anden periode. Jamie Benn spillede flot bandespil med Jay Bouwmeester, inden han sendt pucken op i nettaget til føring.

Selv om USA skulle jagte en udligning, var Canada det bedste og mest dominerende hold og havde godt styr på kampen.

I slutningen af kampen angreb USA desperat og skiftede også sin målmand ud til fordel for en ekstra markspiller, men lige meget hjalp det. Canada holdt stand uden de helt store vanskeligheder og er klar til finalen.

I søndagens finale skal Canada møde Sverige, der tidligere fredag besejrede Finland med 2-1 i den anden semifinale.