Canada genvinder OL-guld i ishockey

Canada vandt søndag OL-guld i ishockey med en finalesejr på 3-0 over Sverige. Canadierne scorede et mål i hver af kampens tre perioder.

Jonathan Toews bragte canadierne foran 1-0 midt i første periode, og mod slutningen af anden periode var det superstjernen Sidney Crosby, der udnyttede en friløber, drev gæk med den svenske målvogter Henrik Lundqvist og scorede sit første OL-mål i Sotji.

Svenskerne forsøgte desperat at få hul på Canadas stærke defensiv, der turneringen igennem har været nøglen til den canadiske succes.

Blot tre mål har Canada lukket ind i hele OL-turneringen.

Men svenskerne havde åbenlyst ikke redskaberne til at lirke Canadas forsvar op og få pucken ind bag målmand Carey Price, der holdt nullet uden de store problemer.

I stedet øgede canadierne til 3-0 midt i tredje periode, da Chris Kunitz bragede pucken i nettet og reelt afgjorde kampen.

Canadierne var kampen igennem farligst, virkede hele tiden i total kontrol og kunne juble over sejren i den sidste konkurrence ved vinter-OL i Sotji, der senere søndag lukkes med en afslutningsceremoni.

Med finalesejren genvandt canadierne guldet fra 2010, hvor de på hjemmebane i Vancouver slog ærkerivalerne fra USA i finalen.

Canada indledte OL i Rusland lidt vaklende med blot 3-1 over Norge. Senere blev det til sikre 6-0 over Østrig og 2-1 over Finland.

I kvartfinalen vandt Canada blot 2-1 over upåagtede Letland, inden USA blev slået 1-0 i semifinalen.

Ved legene i Rusland endte det med guld til Canada, sølv til Sverige og bronze til Finland, der også vandt bronze i 2010.

Både hos mænd og kvinder har Canada evnet at vinde OL-guld i ishockey i både 2010 og 2014.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip