Canada genvinder OL-guld i ishockey

23/02/2014

Canada vandt søndag OL-guld i ishockey med en finalesejr på 3-0 over Sverige. Canadierne scorede et mål i hver af kampens tre perioder.

Jonathan Toews bragte canadierne foran 1-0 midt i første periode, og mod slutningen af anden periode var det superstjernen Sidney Crosby, der udnyttede en friløber, drev gæk med den svenske målvogter Henrik Lundqvist og scorede sit første OL-mål i Sotji.

Svenskerne forsøgte desperat at få hul på Canadas stærke defensiv, der turneringen igennem har været nøglen til den canadiske succes.

Blot tre mål har Canada lukket ind i hele OL-turneringen.

Men svenskerne havde åbenlyst ikke redskaberne til at lirke Canadas forsvar op og få pucken ind bag målmand Carey Price, der holdt nullet uden de store problemer.

I stedet øgede canadierne til 3-0 midt i tredje periode, da Chris Kunitz bragede pucken i nettet og reelt afgjorde kampen.

Canadierne var kampen igennem farligst, virkede hele tiden i total kontrol og kunne juble over sejren i den sidste konkurrence ved vinter-OL i Sotji, der senere søndag lukkes med en afslutningsceremoni.

Med finalesejren genvandt canadierne guldet fra 2010, hvor de på hjemmebane i Vancouver slog ærkerivalerne fra USA i finalen.

Canada indledte OL i Rusland lidt vaklende med blot 3-1 over Norge. Senere blev det til sikre 6-0 over Østrig og 2-1 over Finland.

I kvartfinalen vandt Canada blot 2-1 over upåagtede Letland, inden USA blev slået 1-0 i semifinalen.

Ved legene i Rusland endte det med guld til Canada, sølv til Sverige og bronze til Finland, der også vandt bronze i 2010.

Både hos mænd og kvinder har Canada evnet at vinde OL-guld i ishockey i både 2010 og 2014.