Canada sender tjekkisk legende ud af ishockey-VM

16/05/2015

Det bliver ikke til eventyrlig finaleafsked på landsholdet for den tjekkiske ishockeylegende Jaromir Jagr.

Lørdag blev Jagr og Tjekkiet besejret af Canada i semifinalen. Canadierne vandt 2-0 efter periodecifrene 1-0, 1-0, 0-0.

43-årige Jaromir Jagr VM-debuterede for Tjekkoslovakiet i 1990, men selv om han er nået op i årene, er han ikke med på en fribillet.

Så sent som i kvartfinalen scorede Jagr to gange og lavede en assist, men trods flere afslutninger kunne han lørdag ikke gøre noget ved Canadas sejr.

Canadierne var ganske enkelt lidt hurtigere på skøjterne og lidt skarpere i afslutningerne end tjekkerne.

I første periode sørgede Taylor Hall for kampens åbningsmål, da han prikkede pucken det sidste stykke ind over mållinjen.

Canadas 1-0-føring blev fordoblet ni minutter inde i anden periode, da VM's foreløbige pointtopscorer, Jason Spezza, gjorde det til 2-0. Spezzas afslutning røg mellem benene på både en tjekkisk forsvarsspiller og målmanden.

To minutter før tid i anden periode sprang de mange tjekkiske tilskuere op fra sæderne i jubel, men dommerne underkendte reduceringen.

Nede med to mål var tjekkerne tvunget til at satse offensivt i tredje periode, men der blev ikke scoret i nogle af enderne, selv om tjekkerne i kampens sidste minutter tog målmanden ud af buret.

I finalen møder Canada enten Rusland eller USA. De to hold spiller semifinale lørdag aften.

Jaromir Jagr har søndag mulighed for at slutte landsholdskarrieren af med sin femte VM-medalje i bronzekampen. Indtil videre har Jagr to af bronze og to af guld, ligesom han i OL-regi har en guldmedalje fra 1998 og en bronzemedalje fra 2006