Canada udskyder sit løfte om at modtage 25.000 flygtninge

Familier, kvinder i risikogruppen, homoseksuelle og transseksuelle mennesker står øverst på listen over de syriske flygtninge, som Canada vil tage imod i år.

Men regeringen melder tirsdag, at landet alligevel ikke som lovet har mulighed for at modtage 25.000 syriske flygtninge, allerede inden året er omme.

I en erklæring, der refereres af blandt andre nyhedsbureauet AFP, siger regeringen, at modtagelsen nu er udskudt til februar.

Dog vil regeringen stadig modtage mindst 10.000 flygtninge inden årets udgang og stadig tage imod det totale antal flygtninge, den har lovet - bare ikke lige i år.

Ifølge immigrationsminister John McCallum handler det om at gøre det ordentligt og ikke inden for en bestemt tidsramme.

- Canadierne har sagt, at det her skal gøres ordentligt, og hvis det tager lidt længere tid, så må vi tage tiden til det, siger ministeren til journalister ifølge AFP.

- Og det er så det, vi vil gøre, siger han.

Det har skabt debat i Canada, at så mange syriske flygtninge skulle komme ind i landet. Siden terrorangrebet i den franske hovedstad Paris 13. november har 75.000 canadiere skrevet under på en underskriftsindsamling mod regeringens planer.

Regeringen forsikrer samtidig om, at flygtninge vil komme igennem flere sikkerhedskontroller.

Canada vil bruge op til 678 millioner canadiske dollar (over 3,5 milliarder kroner) over seks år til at flyve flygtninge fra lejre i Mellemøsten og derefter hjælpe med at få dem ordentligt på plads.

Den første flyvning er ifølge Reuters sat til begyndelsen af ​​næste måned.

Så sent som i sidste uge sagde premierminister Justin Trudeau ellers, at Canada ville holde sig til den oprindelige frist, da Canada burde gøre mere for at bidrage til at løse krisen i Mellemøsten.

- Vi har et ansvar for markant at udvide vores flygtningemål og give flere ofre for krig et sikkert tilflugtssted i Canada, sagde Trudeau i redegørelsen ifølge Reuters.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip