Canadas ishockeyherrer vinder gruppefinale i overtid

16/02/2014

Canada - en af de absolut største favoritter ved herrernes ishockeyturnering ved vinter-OL i Sotji - er godt på vej til en medalje.

Søndag aften sikrede holdet sig den samlede sejr i gruppe B efter en sejr på 2-1 over Finland, som dermed sluttede på andenpladsen.

Det holdt dog hårdt for Canada, der måtte i overtid for at fremtvinge afgørelsen.

Canada kom bedst fra start i kampen og scorede det enlige mål i første periode. Det tegnede Drew Doughty sig for efter knap 14 minutter.

Men Finland kom tilbage og bragte balance i anden periode, som holdet vandt tilsvarende 1-0.

Efter 18 minutter stod Tuomo Ruutu for udligningen. Han fik dog hjælp af en canadier, der rettede pucken af til 1-1.

I tredje periode pressede Canada hårdt for sejrsmålet og havde flere store chancer, men Finland holdt stand og fremtvang overtid.

Dermed var begge hold sikre på at avancere til turneringens kvartfinaler på reglen om bedste toer, da de begge var sikre på mindst syv point i gruppespillet efter deres to indledende sejre.

Med den viden kunne kampen genoptages, og den faldt ud til Canadas fordel efter to minutter og 28 sekunder, da Drew Doughty scorede for anden gang i kampen.