Canadas ishockeykvinder vinder OL-guld efter drama

Canada blev torsdag aften guldvinder i kvindernes ishockeyturnering ved vinter-OL i Sotji. Det skete efter en sejr på 3-2 over USA, men det holdt ufatteligt hårdt, inden Canada kunne fejre sejren.

En sen udligning til 2-2 og et sejrsmål i den ekstra periode var ingredienserne i dramaet.

Første periode bød på flere gode scoringsmuligheder, men den sluttede alligevel uden mål.

Det første af slagsen måtte man vente på indtil 12 minutter inde i anden periode. Amerikanske Meghan Duggan tog chancen og hamrede pucken op i hjørnet til 1-0.

Canada jagtede udligningen ihærdigt, men den udeblev i anden periode, selv om holdet i en periode var to spillere i overtal.

USA holdt stand og førte 1-0 efter to perioder, og sådan var situationen faktisk også, da USA tabte den indbyrdes kamp i gruppespillet 2-3 til Canada.

Den kamp så USA ud til at have lært af. Denne gang sørgede USA for at øge tidligt i tredje periode, da Alex Carpenter allerede efter to minutter styrede pucken i mål fra klos hold til 2-0.

Men Canada fik skabt spænding ved en lidt tilfældig scoring godt tre minutter før tid. Brianne Jenner blev noteret for målet til 1-2.

Så satsede Canada alt, og det gav bonus med 55 sekunder tilbage, da Marie-Philip Poulin udlignede til 2-2. Hun tegnede sig også for sejrsmålet otte minutter inde i overtiden.

Så kunne Canada fejre guld, mens USA måtte tage til takke med sølv.

Turneringens bronzemedaljer tilfaldt Schweiz, der slog Sverige 4-3 i kampen om tredjepladsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip