Canadas ishockeykvinder vinder OL-guld efter drama

20/02/2014

Canada blev torsdag aften guldvinder i kvindernes ishockeyturnering ved vinter-OL i Sotji. Det skete efter en sejr på 3-2 over USA, men det holdt ufatteligt hårdt, inden Canada kunne fejre sejren.

En sen udligning til 2-2 og et sejrsmål i den ekstra periode var ingredienserne i dramaet.

Første periode bød på flere gode scoringsmuligheder, men den sluttede alligevel uden mål.

Det første af slagsen måtte man vente på indtil 12 minutter inde i anden periode. Amerikanske Meghan Duggan tog chancen og hamrede pucken op i hjørnet til 1-0.

Canada jagtede udligningen ihærdigt, men den udeblev i anden periode, selv om holdet i en periode var to spillere i overtal.

USA holdt stand og førte 1-0 efter to perioder, og sådan var situationen faktisk også, da USA tabte den indbyrdes kamp i gruppespillet 2-3 til Canada.

Den kamp så USA ud til at have lært af. Denne gang sørgede USA for at øge tidligt i tredje periode, da Alex Carpenter allerede efter to minutter styrede pucken i mål fra klos hold til 2-0.

Men Canada fik skabt spænding ved en lidt tilfældig scoring godt tre minutter før tid. Brianne Jenner blev noteret for målet til 1-2.

Så satsede Canada alt, og det gav bonus med 55 sekunder tilbage, da Marie-Philip Poulin udlignede til 2-2. Hun tegnede sig også for sejrsmålet otte minutter inde i overtiden.

Så kunne Canada fejre guld, mens USA måtte tage til takke med sølv.

Turneringens bronzemedaljer tilfaldt Schweiz, der slog Sverige 4-3 i kampen om tredjepladsen.