Canadisk gidsel formodes henrettet af islamister

De filippinske myndigheder bekræfter, at en militant gruppe har dræbt den canadiske statsborger Robert Hall.

Han har været holdt som gidsel hos gruppen Abu Sayyaf siden september 2015.

- Vi fordømmer i stærke vendinger det brutale og meningsløse drab på hr. Robert Hall, en canadisk statsborger, efter at være holdt fanget af Abu Sayyaf-gruppen i Sulu i de seneste ni måneder, siger Filippinernes præsident, Benigno Aquino, i en meddelelse ifølge Reuters.

Canadas regering sagde mandag, at den havde "tvingende grunde til at tro", at Robert Hall er blevet myrdet af sine gidseltagere i den sydlige del af Filippinerne.

Premierminister Justin Trudeau fortalte, at canadiske regeringsfolk arbejdede sammen med de filippinske myndigheder for at kunne endeligt bekræfte, at Hall er død.

Robert Hall blev taget til fange sammen med tre andre personer af den militante, islamistiske gruppe.

De blev bortført, da de befandt sig på en yacht ud for ferieøen Samal flere hundrede kilometer øst for Jolo.

Abu Sayyaf har base i den sydlige del af det overvejende katolske land. Gruppen er kendt for bortførelser, halshugninger og afpresning.

- Vi har tvingende grunde til at tro, at rapporter, om at Hall er dræbt, desværre er sande, sagde Trudeau.

Nordmanden Kjartan Sekkingstad og filippineren Marites Flor, som blev bortført sammen med Hall, holdes stadig som gidsler af gruppen.

En anden canadier, forretningsmanden John Ridsdel, som blev bortført sammen med dem, fik hovedet skåret af i april, efter at en løsesum på 42 millioner kroner ikke var blevet betalt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip