Canadisk narkoselæge dømt for overgreb under operationer

Skrevet af admin

25/02/2014

Mest læste i dag

En canadisk anæstesilæge blev tirsdag idømt 10 års fængsel for seksuelle overgreb på 21 kvinder, mens de var bedøvede, men fuldt bevidste om, hvad der skete.

Den 65-årige George Doodnaught fik sin dom tirsdag, efter at han i november blev fundet skyldig i de anklager, som kvinderne havde rejst mod ham.

Kvinderne sagde i deres vidneudsagn, at de var klar over, at lægen forulempede dem, men at de var ude af stand til at bevæge sig.

Ofrene var i alderen fra 25 til 75 år.

Overgrebene, der skete i årene 2006-10, blev ikke opdaget af det øvrige personale i operationsstuen på hospitalet i Toronto, hvor lægen arbejdede.

- Det var chokerende og afskyelige forbrydelser, sagde dommeren i sagen, David McCombs, da han afsagde dommen.

Under retssagen gjorde forsvarerne det gældende, at ofrene havde stærke seksuelle drømme på grund af de bedøvende stoffer, som de havde fået.

De sagde, at narkoselægen ikke uopdaget kunne have begået overgrebene, når der kun var en skærm i operationsrummet, som forhindrede hans kolleger i at se, hvad der foregik.

Men eksperter og vidner lagde vægt på, at ikke alle de kvindelige ofre, som ikke kendte hinanden, ville kunne fremsætte ensartede beskyldninger mod den samme læge, hvis han var uskyldig.

- Anklagemyndigheden sagde, at Doodnaught var en erfaren læge, som kendte alle rutiner i et travlt operationsrum, og sørgede for at begå sine overgreb på tidspunkter, hvor de ikke blev opdaget.

- Han havde kontrol over niveauet af de bedøvende stoffer, og han vidste, at patienterne ikke kunne gøre modstand, sagde dommeren, da han i november kendte lægen skyldig.

/ritzau/AFP