Canadisk politi anholder to for terrorplaner

»Hvis disse planer var blevet ført ud i livet, ville det have kostet uskyldige mennesker livet, siger James Malizia fra det canadiske politi.

En mand på 30 er blevet arresteret i Montreal, mens en 35-årig mand er anholdt i Toronto i forbindelse med terrorplanerne, som ifølge myndighederne ikke har forbindelse til bomberne mod Boston Marathon, men efter al sandsynlighed har været støttet af al-Qaeda. Ingen af de to mænd er ifølge politiet canadiske statsborgere.

»Vi mistænker de to mænd for at planlægge et al-Qaeda-støttet angreb mod et passagertog,« siger Malizia.

Amerikanske myndigheder oplyser, at angrebet havde en strækning mellem Toronoto og New York som mål. Det er endnu ikke bekræftet fra canadisk side.

Anholdelserne kommer efter afsløringen af, at to canadiske statsborgere med al-Qaeda-forbindelser deltog i et angreb på et gasanlæg i Algeriet i januar.

»Dagens anholdelser viser, at terrorisme fortsat er en reel trussel mod Canada,« siger den canadiske sikkerhedsminister Vic Toews.

»Canada vil ikke tollerere terror, og vi vil ikke bruges som et tilflugtssted for terrorister eller dem, der støtter terrorisme,« tilføjer Toews.

I 2006 blev 11 mænd fra Toronoto-området dømt for terrorplaner mod flere mål i Canada.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip