Canadisk politi anholder to for terrorplaner mod passagertog

Ifølge politiet har de to mænd fået støtte fra al-Qaeda i Iran.

»Hvis disse planer var blevet ført ud i livet, havde det kostet uskyldige mennesker livet, siger James Malizia fra det canadiske politi.

Politiet har arresteret 30-årige Chiheb Esseghaier fra Montreal og 35-årige Raed Jaser fra Toronto i forbindelse med planerne, som ifølge myndighederne ikke har forbindelse til bomberne mod Boston Marathon, men efter al sandsynlighed har været støttet af al-Qaeda. Ingen af de to mænd er ifølge politiet canadiske statsborgere, og politiet ønsker endnu ikke at oplyser deres nationalitet.

En kilde tæt på efterforskningen siger, at den ene af de to er fra Tunesien.

Den canadiske efterretningstjeneste har længe udtrykt bekymring for om radikaliserede canadiere ville angribe mål i Canada og udlandet.

Politiet kunne ikke give mange detaljer om efterforskningen, men fortalte, at et tip det muslimske samfund have hjulpet det årelange efterforskningsarbejde.

James Malizia siger, at der ikke er tegn på, at angrebsplanerne skulle være statsstøttet.

Amerikanske myndigheder oplyser, at angrebet havde en strækning mellem Toronto og New York som mål. Det er endnu ikke bekræftet fra canadisk side.

Anholdelserne kommer efter afsløringen af, at to canadiske statsborgere med al-Qaeda-forbindelser deltog i et angreb på et gasanlæg i Algeriet i januar.

»Dagens anholdelser viser, at terrorisme fortsat er en reel trussel mod Canada,« siger den canadiske sikkerhedsminister Vic Toews.

»Canada vil ikke tolerere terror, og vi vil ikke bruges som et tilflugtssted for terrorister eller dem, der støtter terrorisme,« tilføjer Toews.

I 2006 blev 11 mænd fra Toronto-området dømt for terrorplaner mod flere mål i Canada.

Dagens Gossip