Cancellara må finde sig i outsiderrolle i Tour-åbning

Fem prologsejre står der på Fabian Cancellaras imponerende Tour de France-cv, men når rytterne lørdag eftermiddag kaster sig ud på de første 13,9 kilometer i dette års udgave af det berømte etapeløb, er schweizeren for en gangs skyld ikke topfavorit.

Tempospecialisten leder stadig efter topformen, efter at et styrt under forårsløbet E3 Harelbeke kostede et brud på to ryghvirvler og knap to måneders løbspause.

Han vendte tilbage i maj til det norske etapeløb Tour des Fjords, hvor han var fuldstændig anonym, og i Tour-generalprøven Schweiz Rundt måtte han se sig slået på den korte prolog af hollænderen Tom Domoulin.

- Jeg havde en hård tid op til Schweiz Rundt, og det var ikke mindre hårdt i selve løbet. Men jeg ser frem til at komme i gang med Touren.

- Jeg er vant til at være under pres og vil give den maksimalt gas på alle 13 kilometer, siger Fabian Cancellara på torsdagens pressemøde i den hollandske by Utrecht, hvor Tour de France begynder i år.

Med Cancellara i tvivlsom form er det snarere folk som Tony Martin (Etixx-Quick-Step), Rohan Dennis (BMC) og Tom Domoulin (Giant-Alpicin), der i første række nævnes som favoritterne til at trække i den gule førertrøje efter lørdagens etape.

- De tre vil helt sikkert kæmpe med om sejren. Tom Domoulin er på hjemmebane i Holland og er vel den rytter, der er under størst pres af alle, mener Cancellara.

Den tidligere Riis-stjerne er blevet 34 år og har tidligere luftet planer om at trække sig tilbage, når kontrakten med Trek løber ud efter næste sæson.

Han erkender, at dette års Tour de France kan blive hans sidste.

- Det kan se ud som om, dette er den sidste. Men intet er afgjort, og i cykelsport kan planerne hurtigt ændre sig. Men jeg har da tænkt på, at dette er min sidste mulighed for at køre ind i Paris, siger Fabian Cancellara.

Han bliver den ene af Treks to spydspidser i Touren. Den anden, hollænderen Bauke Mollema, skal primært køre efter en topplacering i klassementet.

/ritzau/

Dagens Gossip