Cancellara triumferede i Belgien - Saxo-Tinkoff viste farverne frem

Fabian Cancellara trimferede fredag i den belgiske semiklassiker E3 Harelbeke.

Men Team Saxo-Tinkoff's Anders Lund tog sig en hovedrolle og lidt tv-tid.

Han repræsenterede de danske farver i et udbrud med Eloy Teruel (Movistar), Wouter Mol (Vacansoleil), Ruslan Tleubayev (Astana), Koen Barbe (Crelan – Euphony) og Stefan van Dijck (Accent Jobs – Wanty) i dagens lange i den 211 kilometer lange løb.

Feltet splintredes på de 15 navngivne bakker i løbet, og fremme holdt Team Saxo-Tinkoff's Anders Lund stædigt fast i frontgruppen.

Til sidst var gruppen reduceret til danskeren, Eloy Teruel (Movistar) og Koen Barbe (Crelan – Euphony). Men med 60 kilometer til målstregen var eventyret slut for trioen, og løbet blev nulstillet.

På den næstkommende stigning splittede Tom Boonen (Omega-Pharma Quick Step) feltet totalt og fik blandt andre Fabian Cancellara (Radioshack Leopard) og Edvald Boasson Hagene (Sky) med i en ny frontgruppe på otte mand.

Bagved kæmpede Canondale-mandskabet for at bringe Peter Sagan i kontakt med de andre favoritter, og med 43 kilometer igen var sammensmeltningen atter en realitet.

Med 30 kilometer igen viste Fabian Cancellara verdensklasse ved at bryde væk fra frontgruppen og køre alene til målstregen på trods af et forfølgelsesarbejde af blandt andre Peter Sagan (Canondale) og Sylvain Chavanel (Omega-Pharma Quick Step).

Selvom Saxo-Tinkoff ikke var med i afgørelsen, er der tilfredshed på det danske hold.

- Det gode ved dagen i dag var at se Anders Lund i et tidligt udspil. Ellers var det ikke vores bedste dag. Vi var ganske enkelt ikke med, hvor vi burde have været, og hvor vi vil være. Men vi må se fremad, og vi glæder os til at tage revanche I Gent-Wevelgem på søndag, siger Team Saxo-Tinkoff's hollandske sportsdirektør, Tristan Hoffman.

Dagens Gossip