Carl Holst fik kørsel til Venstre-møder betalt af regionen

Skrevet af admin

30/10/2015

Dagens topnyheder

Carl Holst (V) har uberettiget fået betalt kørsel til møder i Venstre af Region Syddanmark. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Møderne fandt sted i februar, mens han stadig var regionsrådsformand. Carl Holst holdt oplæg hos Venstre i Vester Nebel og Vejrup-Gørding, og han deltog i Venstres generalforsamling i Hviding.

I alt kan det ifølge Region Syddanmark dreje sig om et beløb på op til 2500 kroner.

Carl Holst erkender, at han ikke havde ret til at modtage kørselsgodtgørelse til de tre møder.

- Regionen har gjort mig opmærksom på, at der var betalt for nogle ture, som jeg ikke var på i min egenskab af regionsrådsformand. Jeg havde jo flere kasketter på.

- Men rene partimøder skal jeg selvfølgelig ikke have penge for, og derfor har jeg sagt til regionsdirektør Jane Kraglund, at jeg beklager og betaler pengene tilbage, siger Carl Holst til Vejle Amts Folkeblad.

Over for Ritzau tilføjer han:

- Jeg tror ikke på nul-fejls-kultur. Og mon ikke, at man også kunne finde, at jeg måske er blevet snydt for nogle kilometer igennem årene, hvis man gik kiggede det hele igennem. Sådan er det.

Ifølge Carl Holst ligger fejlen hos to personer: Ham selv og hans tidligere sekretær, som stod for hans kørselsregnskaber.

Hans egen fejl lå i, at han skrev under på bilag uden på forhånd at læse dem igennem.

- Jeg får en stak afregningssedler den 27. juni og er på vej ud af døren. Og så skynder jeg mig at skrive dem under og har tillid til min sekretær, hvilket jeg har endnu.

- Og så er der sket en fejl.

Spørgsmål: Skriver du tit under på noget, uden at se hvad det er, du skriver under på?

- Jeg har åbenbart ikke været grundig nok, og hun har åbenbart ikke været grundig nok, og sådan er det.

Carl Holst har endnu ikke modtaget en samlet regning fra regionen og forventer, at den lander på et beløb under 2500 kroner.

- 2500 kroner. Det er lidt højt sat, siger Carl Holst.

- Alle tre møder fandt sted inden for 50 kilometer fra min bopæl. Med 50 kilometer frem og tilbage bliver det i alt 300 kilometer, så er det lige godt 1000 kroner, siger han til Ritzau.

Region Syddanmarks direktør, Jane Kraglund, oplyser, at regionen fortsat regner på det endelige beløb, der skal betales tilbage. Uanset hvad det lander på, har Carl Holst i sinde at betale regningen.

/ritzau/