Carl Holst forstår mulig politianmeldelse - men er uenig

Skrevet af admin

23/11/2015

Mest læste i dag

Tidligere forsvarsminister og regionsrådsformand Carl Holst (V) forstår godt, hvorfor det ser ud til, at han bliver politianmeldt, efter at forretningsudvalget i Region Syddanmark anbefaler regionen at anmelde ham for ulovlig brug af regionens midler.

Det fortæller han til Ritzau.

- Det kan jeg på en måde godt forstå, at de gør, når Statsforvaltningen har vurderet, at det, jeg har gjort, ikke var lovligt. Men jeg er ikke helt enig i den vurdering, siger Holst til Ritzau.

- Men når de nu har vurderet det, er det op til politiet, som skal sætte punktum i denne sag og finde ud af, hvad der er op og ned.

Et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark besluttede mandag at anbefale regionsrådet en politianmeldelse af Holst på baggrund af en rapport fra Statsforvaltningen og en undersøgelse fra et advokatfirma.

Regionsrådet mødes mandag klokken 15 for at træffe den endelige beslutning.

Sagen udspringer af, at Carl Holst angiveligt har brugt regionens ansatte til at udføre partipolitisk arbejde for ham.

Opmærksomheden samler sig om perioden op til folketingsvalget i juni 2015, hvor Christian Ingemann Nielsen, der var kommunikationsansat i regionen, angiveligt skulle have haft en central rolle i Carl Holsts kamp for at blive valgt til Folketinget.

- Jeg har ikke haft intentioner om at bruge regionens ressourcer på en forkert måde. Jeg har bare haft en intention om at gøre det så godt, jeg kunne, for at skabe en region så god som mulig, siger Carl Holst.

Spørgsmål: Har du hørt fra partitoppen, om den vil gøre noget ved din rolle i partiet eller i Folketinget, hvis du bliver politianmeldt?

- Jeg forstår ikke spørgsmålet.

Spørgsmål: Jeg vil gerne vide, om du har hørt fra partiledelsen, hvad en eventuel politianmeldelse kan betyde for din rolle i Venstre?

- Nej, det har jeg ikke, svarer Carl Holst.

DR Fyn skriver, at forretningsudvalget også ønsker, at daværende direktionsfolk i Region Syddanmark politianmeldes.

- Carl Holst har handlet ulovligt, og det har han ikke kunnet gøre alene. De folk, der har siddet til bords med ham må have vidst, hvad der er foregået. Derfor skal direktionen politianmeldes, siger næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), til DR Fyn.

- De må have vidst, hvad der foregik, lyder det fra næstformanden.

/ritzau/