Carl Holst: USA roterer også sine kampfly

Danmark er ikke alene om at trække fire aktive F-16 fly og tre f-16 fly i reserve hjem fra koalitionen, som bekæmper Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak. USA roterer også sine kampfly og besætninger, men har langt flere at vælge imellem.

Det siger forsvarsminister Carl Holst (V). Danmark trækker syv F-16 fly hjem til reparation, personel til restitution og piloter til efteruddannelse. Han mødte tirsdag USA's forsvarschef, Martin Dempsey, sammen med den danske forsvarschef Peter Bartram.

- F-16 bidraget har gjort en forskel. Det er helt naturligt, at man har behov for at komme hjem, når man har været ude i et år. USA's forsvarschef er i nøjagtig samme situation, at man lejlighedsvis har behov for at komme hjem, siger Carl Holst.

- Han har bare så stor materielbredde, at han kan være der løbende. siger Carl Holst.

Carl Holst understreger, at han og regeringen har lyttet til de danske flymekanikere. De advarede i juli i et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mod at forlænge F-16 missionen efter 2. oktober, fordi personellet var stresset, og materialet var nedslidt.

- Selvfølgelig tager man en henvendelse fra mekanikere og andet personale alvorligt. Med til en militærfaglig vurdering hører naturligt, at man skal vurdere materiel, siger Carl Holst.

Danske F-16 fly har 40 år på bagen, når de udfases 2020-24. I efteråret vælger partierne bag forsvarsforliget et nyt kampfly som afløser - enten Joint Strike Fighter, Eurofighter eller Super Hornet.

- Det er ikke sådan, at nogle af de F-16 kampfly, der er i aktion dernede, i militærfaglig forstand er uforsvarlige at have i aktion dernede. Man sender ingen F-16 fly på vingerne, hvis de ikke lever op til nødvendige krav og sikkerhedsstandarder. siger Carl Holst.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip