Carl-Mar om utroskab: Det er begge parters skyld

Sådan rundt regnet 1/3 del af os danskere har prøvet at være vores partner utro. I hvert fald hvis man skal tro på statistikkerne, som med jævne mellemrum bliver offentliggjort, og det er da også par- og psykoterapeut Carl-Mar Møllers oplevelse, at der er mange, der på den ene eller anden måde kommer i kontakt med utroskab.

Ifølge ham er det imidlertid forskellige årsager, der kaster hhv. manden og kvinden ud i at være sammen med en anden.

Der er nogle mennesker, der er mere utro end andre. Se, hvem det er på Oestrogen.dk

Derfor er mænd utro

- Når manden er utro, skyldes det ofte mangel på sex og ros fra sin kæreste. Manden har brug for at føle sig god nok, og dét opstår, når han får ros hver dag og sex et par gange om ugen. Mange kvinder bor sammen med manden på grund af tryghed, men uden at elske ham, og det er ofte grunden til, at deres sexlyst er meget lille, fortæller Carl-Mar Møller til Oestrogen.dk, og fortsætter:

- De mænd, der lever sammen med en kvinde, der ikke elsker ham, men synes han er sød, vil ofte blive utro, fordi de længes efter at få ros og føle sig begæret. Når han så møder en kvinde, der roser hans personlighed og beundrer ham, får han et savn opfyldt og det tænder hans seksualitet, som medfører samleje med kvinden.

Derfor er kvinder utro

Hvis en kvinde er utro, er det imidlertid nogle helt andre behov, hun leder efter at få opfyldt, siger Carl-Mar møller:

- Når kvinden er utro, skyldes det ofte, at hun ikke får opmærksomhed og at han ikke er til stede psykisk for at tale med hende. Hun savner, at han lytter intenst og er meget interesseret i hendes verden; i hvad hun tænker og føler. Hun møder så en anden mand, som lytter og er god til at leve sig ind hendes verden. Hun kommer i kontakt med det savn, som han opfylder, og det tænder hende seksuelt.

Hvilke stjernetegn er mest utro? Find ud af det på q.dk

Begge parter er altid skyld i utroskaben

Lige meget hvad der ligger til grund for utroskaben, så er det altid et hårdt slag for modparten, og som oftest vil sympatien ligge hos den, der er blevet svigtet. Men Carl-Mar Møller mener, at begge parter har et ansvar for utroskaben.

- Min holdning er, at når den ene er utro, så har begge to lige meget skyld. Hvis manden er utro, så er hun ofte medskyldig, fordi hun har forsømt ham med hensyn til ros, beundring, og sex. Og hvis kvinden er utro, så er han ofte medskyldig, fordi han har forsømt hende med hensyn til opmærksomhed, ros og blive lyttet til.

Derfor er Carl-Mar Møllers metode overfor par, der har været igennem utroskab, at først lade dem rase ud og komme af med alle de sårede følelser, for så derefter at lære at tale mere åbent og tydeligt om hinandens behov og længsler, så behovet for utroskab ikke opstår igen.

Af Malene Fich Weischer, Oestrogen.dk/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip