Carlsberg kommer i mål i første kvartal

Verdens fjerdestørste bryggerikoncern, Carlsberg, lander i første kvartal et driftsoverskud (EBIT) før særlige poster på 661 millioner kroner ud af en omsætning på 13,3 milliarder kroner. Det fremgår af regnskabet, der er blevet offentliggjort tidligt tirsdag morgen.

Begge dele ligger en anelse over estimaterne indsamlet af SME Direkt. De lød på en omsætningsfremgang til 12,8 milliarder kroner og et EBIT-resultat før specielle poster på 625 millioner kroner.

Set i runde tal er førstekvartalet ikke lig med en særlig stor indtjening - årets resultat i 2012 blev til sammenligning 11 milliarder kroner - men det skyldes, at årets første tre måneder traditionelt er de svageste i Carlsberg. Set i det lys er regnskabet pænt, men ikke prangende.

Tallene får Carlsberg til at fastholde forventningerne til årsresultatet. De lyder således stadig på et resultat af den primære drift på ti milliarder kroner, mens bundlinjen venter en »midt-encifret« procentvis fremgang.

Ølsalget har været stærkere i forhold til samme kvartal sidste år. Det er i Østeuropa og Asien, at væksten er sket, og i sær asiaterne har været tørstige. De har i hvert fald været med til at øge regionsomsætningen med omtrent 20 procent. På koncernniveau har der været en vækst i ølvolumen på fire procent, mens den samlede omsætning er steget med tre procent.

Carlsbergs koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen mener da også, at kvartalets resultater er godkendt.

»I det traditionelt lille førstekvartal leverede Gruppen en solid præstation på niveau med vores forventninger. Vi er meget tilfredse med de flotte resultater i vores asiatiske forretning, som leverede en organisk vækst i nettoomsætning og -resultat på næsten 20 procent,« siger koncernchefen i en kommentar i regnskabet og tilføjer:

»Vores russiske forretning fortsatte sin positive udvikling, og i Vesteuropa blev den underliggende rentabilitet forbedret, og vi nåede vi en særdeles vigtig milepæl, da vi implementerede supply chain-integrations- og business standardisation-projektet i Sverige uden driftsmæssige forstyrrelser.«

 

Dagens Gossip