Carlsberg oplever fremgang i presset russisk marked

For en sjælden gangs skyld er Rusland et lyspunkt for den danske bryggerigigant Carlsberg. Det skriver Carlsberg i en periodeopdatering for årets tre første måneder.

Meddelelsen, der ikke indeholder tal, beretter, at den samlede organiske vækst i salget - altså uden opkøb - steg med to procent i de første måneder.

Det var resultatet af, at mængderne faldt med to procent til 29,3 hektoliter, men at prisstigninger og salg af dyrere øl hjalp omsætningen frem.

På den absolut lyse side gik omsætningen i divisionen Østeuropa, der har været hårdt plaget af krig, sanktioner mod Rusland og rublens voldsomme deroute, frem med 20 procent.

- Vi vurderer, at de østeuropæiske ølmarkeder faldt med et midt encifret procenttal. Vi opnåede volumenvækst i Rusland, Ukraine og Kasakhstan. Den russiske volumenvækst skyldtes primært det nemme sammenligningsgrundlag, skriver Carlsberg.

Bag fremgangen i Østeuropa var en vækst i ølmængderne på seks procent og en solid forbedring af salget af dyrere øl og prisstigninger.

/ritzau/

Dagens Gossip