Carlsberg rydder op i butikken med ny milliardspareplan

Carlsberg rydder kraftigt op i butikken og starter et enormt omstruktureringsprogram, der skal forbedre bundlinjen med op til to milliarder kroner fra 2018. Det oplyser bryggeriet i sit regnskab for tredje kvartal.

Det nye program skal forbedre Carlsbergs indtjening og pengestrømme og indebærer en samling af både tidligere initiativer samt en række nye tiltag. Det kommer for at rette op på Carlsbergs skrantende forfatning de senere år, siger Carlsbergs topchef.

- I erkendelse af, at udviklingen i resultaterne i de seneste år ikke har værettilfredsstillende, tager vi yderligere skridt til at forberede Carlsberg-gruppen til fremtiden, siger topchef Cees ‘t Hart i regnskabet.

- For at kunne føre strategien ud i livet, bliver der på kort sigt taget initiativer for at sikre, at vi har en passende omkostningsbase, tilføjer han.

I alt skal der skæres 2000 stillinger, hvoraf 1300 allerede har fået besked.

Programmet ventes at koste 10 milliarder kroner i nedskrivninger og omkostninger, hvoraf de 8,5 milliarder kroner rammer 2015-resultaterne.

I tredje kvartal var der således særlige poster på 7,7 milliarder kroner - især på grund af nedskrivninger i Rusland og Kina.

Når programmet er gennemført, ventes det at give en årlig forbedring af overskuddet på 1,5 til 2 milliarder kroner fra 2018.

Samtidig brygger Carlsberg-ledelsen på en ny strategi, Sail 2022, som vil blive meldt ud om et halvt år i forbindelse med regnskabet for første kvartal af 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip