Carlsberg slår forventninger i tredje kvartal

Verdens fjerdestørste bryggeri, Carlsberg, nåede i koncernens tredje kvartal et aktionærresultat - overskud efter skat og minoriteter - på 2,3 milliarder kroner mod et overskud på 2,1 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Resultatet er ifølge Ritzau Finans bedre end ventet blandt analytikerne, der ifølge SME Direkt ventede et nettooverskud på 2,1 milliarder kroner.

Og selvom bryggerikoncernens regnskab både rummer positive og negative takter, så falder det samlede indtryk ud til Carlsbergs fordel, vurderer Carlsberg-analytiker hos Sydbank, Morten Imsgard, over for Ritzau Finans.

- Min bedste vurdering er, at det her regnskab er en lille smule bedre, end jeg havde regnet med.

- Når man ser på, hvor hårdt pressede de er på salgssiden, så synes jeg egentlig, at det er ganske imponerende, at de kan levere de overskudsgrader, som de sætter op i dag, siger Morten Imsgard.

Carlsbergs resultater blev opnået på baggrund af en omsætning, der for kvartalet blev knap 18 milliarder kroner mod knap 18,6 milliarder kroner samme periode i 2012.

Resultatet af den primære drift før særlige poster landede på 3,4 milliarder kroner mod knap 3,6 milliarder kroner i tredje kvartal sidste år. Her havde analytikerne ventet 3,5 milliarder kroner.

Resultatet blev opnået på trods af svære vilkår på det østeuropæiske marked.

I Rusland, hvor Carlsberg er klar markedsleder med en markedsandel på knap to femtedele, var der fortsat vanskelige forhold, hvilket trak det danske bryggeris resultater ned.

- Det russiske ølmarked faldt cirka ni procent i tredje kvartal, hovedsagelig som følge af salgsrestriktioner, meget dårligt vejr i september, samt lavere økonomisk vækst og forbrugertillid.

- Som følge af disse faktorer forventer gruppen nu et højt etcifret procentvis fald på det russiske ølmarked i 2013, skriver Carlsberg i regnskabet.

Carlsbergs koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen er tilfreds med regnskabet.

- Jeg er tilfreds med, at Gruppen var i stand til at opnå indtjeningsvækst i de første ni måneder og samtidig fastholde indtjeningsforventningerne for året i lyset af de udfordrende og usikre markedsforhold og en negativ valutaeffekt.

- Vi har opnået dette gennem stram omkostningsstyring, hvilket understøtter vigtigheden af vores løbende indsats for at effektivisere og "trimme" vores forretning, siger han i regnskabet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip