Carlsberg udvikler Noma-øl med tang og bi-larver

Larver fra bier, skovmærke og agurk bliver sandsynligvis en del af det drikkeklare bud på læskedrikken til en middag på Noma. Bryggeriet Carlsberg drømmer nemlig om at levere sunde alternative øl til den famøse restaurant og har slået pjalterne sammen med det københavnske Nordic Food Lab, som er en fødevare-tænketank under Noma. Det skriver Wall Street Journal.

Målet er at opfinde tre nye slags øl, som indeholder lokale ingredienser fra den nordiske region.

»Jeg kunne eksempelvis forestille mig en Baltic Porter med tang,« siger Morten Ibsen, der er chefbrygger hos Jacobsen, til avisen, og Michael Frøst, der er direktør for Nordic Food Lab, fortæller, at partnerne »vil kigge på den vilde natur for at finde ingredienser, der smager godt og hjælper os med at skabe den øl, der vil fungere som et supplement til middagen«.

For bryggerierne kan det være en god ide at satse på de dyrere øl, eftersom de står for 18,4 procent af det globale ølmarked og 32,2 procent af indtjeningen, oplyser Carlsberg ifølge Wall Street Journal.

»Vi håber på ikke blot at udvikle en øl sammen om året, men også opnå en forståelse af, hvilke øl der passer sammen med hvilke måltider og hvorfor. Vi må arbejde hårdt for at etablere øl som en del af middagsbordet,« siger Khalil Younes, der er slags-, marketing- og innovationschef hos Carlsberg.

Det er i sidste ende op til Noma-ledelsen, om de nye øl skal serveres til restaurantens menuer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip