Carlsberg vil ruste sig til nyt storopkøb

Det siger bryggeriets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher ifølge Børsen fredag.

Sagen er, at Flemming Besenbacher alt andet lige vil have vækst. Og vækst inden for den globale bryggeribranche kan stort set kun komme på to måder: En række mindre opkøb eller ét stort opkøb.

Begge dele kræver adgang til store milliardbeløb, og på trods af at Carlsberg selv kan levere en del, så vil der stadig være et stykke vej til at skrabe et beløb sammen som det, der eksempelvis var brug for til Scottish & Newcastle-købet.

Flemming Besenbacher mener ikke, at Carlsberg kan sidde på sine hænder meget længere endnu, hvis det skal fortsætte væksten.

»Problemet er, at sandsynligheden for at lave det store opkøb mindskes som tiden går af den simple grund, at vi er så langt i konsolideringsfasen (i den internationale bryggeribranche, red.). Der er færre og færre at lege med,« siger Carlsberg-formanden ifølge Børsen.

Carlsberg-toppen overvejer angiveligt flere muligheder for at bevare sin stærke position i den globale kamp mellem bryggerierne. Et opkøb kan meget vel ske i samarbejde med en kapitalfond eller andre bryggerier.

Den slags joint ventures har Carlsberg allerede erfaring med. Scottish & Newcastle blev købt sammen med Heineken, og tilbage i 2001 overtog Carlsberg Orklas drikkevaredivision i en handel, der gjorde Orkla til medejer. Orkla blev dog købt ud tre år efter.

Carlsbergfondets fundats kan dog gå hen og blokere for nye selskabskonstruktioner, men det bekymrer ikke Flemming Besenbacher. Han er parat til at arbejde på en ændring af fundatsen, hvis det bliver en betingelse for, at vækstdrømmene kan blive til virkelighed.

»Kan vi tage næste skridt inden for den nuværende fundats, eller er det nødvendigt at lave en ny fundatsændring? Time will show,« siger Flemming Besenbacher ifølge Børsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip