Carole King bliver årets person

Den 71-årige sangerinde og sangskriver hædres for sit filantropiske arbejde og fejres ved en kombineret gallamiddag og koncert i Los Angeles den 24. januar - to dage før Grammy-uddelingen.

En lang række af Kings kolleger går på scenen med en musikalsk hyldest til aftenens hovedperson. De optrædende tæller så forskellige kunstnere som Lady Gaga, Bette Midler, Steven Tyler, Dixie Chicks og James Taylor.

Akademiets formand Neil Portnow fastslår i en udtalelse, at Carole King i høj grad har gjort sig fortjent til titlen som MusiCares Person of the Year: »Hendes bidrag som sangskriver og scenekunstner har ændret popmusikkens landskab og hendes filantropiske indsats siger en hel masse om hendes gavmildhed«, påpeger Portnow.

Inden for det seneste års tid er der flere, som har fået øje på Kings virke. I december 2012 fik sangerinden en stjerne på Hollywoods Walk of Fame, i april blev hun optaget i rockmusikkens Hall of Fame, og i maj blev hun den første kvindelige modtager af det amerikanske kongresbiblioteks fornemme Gershwin Prize for Popular Song.

MusiCares hjælper musikere, som har det økonomisk svært.
Organisationens Person of the Year-titel er siden 1991 tildelt kunstnere som Stevie Wonder, Bono, Neil Diamond, Barbra Streisand, Paul McCartney og senest Bruce Springsteen.

Dette års udvalgte er kendt for internationale hits som »Will You Love Me Tomorrow«, »I Feel the Earth Move« og »(You Make Me Feel Like) a Natural Woman«.

Dagens Gossip