Carsten Hansen modtager konservativt udspil med kyshånd

Sådan lyder nogle af forslagene i de Konservatives boligudspil, og boligminister Carsten Hansen (S) er særdeles positiv over for forslagene, som han kalder »gode« og »konstruktive«.

»Jeg synes bestemt, at de Konservative har spillet sig på banen med en række spændende forslag. Vi tænker på en række områder ens, og så er der nogle områder, som vi har med i vores udspil, som ikke er med her, men der tænker jeg, at Konservative godt kunne tænke sig at være med. Så det er et godt udgangspunkt for at komme videre sammen med de Konservative,« siger Carsten Hansen.

Han vil ikke tage direkte stilling til eksempelvis forslaget om at pålægge unge i »problemfamilier« at gå i SFO eller til fodbold, da det ligger udenfor hans ressortområde, men Carsten Hansen understreger, at det grundlæggende er »en rigtig god ide« med pålæg i udsatte boligområder.

Selvom man med pålæg og tvang om at gå i SFO eller til fodbold kan argumentere for, at der tages noget personlig frihed væk fra borgerne, er der i høj grad tale om klassisk konservativ politik, mener boligordfører Benedikte Kiær (K).

»Det er meget konservativt. Det her handler om frihed under ansvar. Alle har et ansvar for at opføre sig ordentligt og opføre sig med respekt over for andre mennesker, også dem man bor sammen med i et stort boligområde. Hvis man ikke lever op til det ansvar, skal man opfylde nogle pligter, og en af de pligter kunne være, at man skal sørge for, at børnene kommer i skole, at de ikke laver ballade, og at tiårige ikke drysser rundt på gaderne klokken 22.30 om aftenen,« siger hun.

Venstre er ligesom Carsten Hansen positive overfor det konservative udspil, og boligordfører Louise Schack Elholm (V) mener, at det at pålægge børn nogle fritidsaktiviteter ligger i fin forlængelse af VK-regeringens politik.

»Nogle af de problemer, vi ser i de almene boliger, er, at der bor rigtig store familier i de her boliger, og børnene bliver sendt ud på gaden for at lege. Der kan det nogle gange være svært at finde på noget at lave, og så ender man måske med nogle problemer i stedet for konstruktive lege,« siger hun.

Boligministeren er særligt glad for det konservative forslag om at modernisere beboerdemokratiet. Som tidligere varmemester ser Carsten Hansen det som en hjørnesten i det almene boligområde.

»Jeg vil godt kvittere for, at Konservative tænker på det, for det er nærmest kernen i den almene boligtænkning, at man har et beboerdemokrati, og jeg synes, det er rigtigt af Benedikte Kiær at sætte det på dagsordenen,« siger Carsten Hansen.

Boligaftalen fra 2011 mellem regeringen og de øvrige forligspartier afsatte 14,4 milliarder kroner til renovering af almene boliger i perioden 2012-2016.

Dagens Gossip