CAS lover afgørelse i dronekamp inden Danmark-Serbien

Skrevet af admin

18/04/2015

Dagens topnyheder

Den internationale sportsdomstol CAS har nu hørt både Serbien og Albaniens versioner af landenes skandalekamp i oktober, der blev afbrudt som følge af uroligheder, da en drone fløj ind på stadion i Beograd med et albansk flag.

CAS lover i en pressemeddelelse, at man vil komme med en afgørelse i sagen, inden landenes næste EM-kvalifikationskamp i gruppe I.

Med andre ord betyder det, at afgørelsen kommer inden Danmark møder Serbien i Telia Parken 13. juni.

Torsdag var det Serbiens fodboldforbund, der fik lov til at afgive sin forklaring til CAS i Lausanne, mens det fredag var Albaniens tur.

CAS oplyser, at man ikke har yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Kampen mellem landene blev spillet 14. oktober. Ved stillingen 0-0 blev kampen afbrudt og aldrig spillet færdigt, da dronen med det albanske flag fløj over banen.

En serbisk spiller fik fat i dronen, hvilket udløste skænderier mellem de to holds spillere.

Herefter blev banen invaderet af tilskuere, så spillere måtte flygte i omklædningsrummet.

Efterfølgende blev Serbien af Uefa tildelt en sejr på 3-0, men blev i samme ombæring fratrukket tre point, så ingen af holdene reelt fik point ud af kampen.

Desuden blev Serbien dømt til at spille uden tilskuere i de efterfølgende to kampe i EM-kvalifikationen. Herunder den efterfølgende måned mod Danmark, som Morten Olsens tropper vandt 3-1.

Albanien og Serbien har allerede haft en appel i Uefas eget appelssystem, men her fik ingen af landene medhold.

Udfaldet af CAS' afgørelse kan have stor betydning for Danmarks kvalifikationsmuligheder.

Efter fire ud af otte kampe i puljen står både Danmark og Albanien noteret for syv point - to point efter førende Portugal - mens Serbien kun har et enkelt point.

/ritzau/