Casillas sætter CL-rekord mod gammel fjende

Skrevet af admin

29/09/2015

Dagens topnyheder

Porto-målmand Iker Casillas kan tirsdag aften blive den spiller i Champions Leagues historie, som har spillet flest kampe i turneringen, og den tidligere Real Madrid-anfører vil uden tvivl være topmotiveret.

For modstanderen i Casillas kamp nummer 152 er Chelsea under ledelse af José Mourinho. Han var manden, der ved at bænke klubikonet Casillas i Real Madrid i 2013 begyndte debatten om spanierens ellers urørlige plads som førstekeeper i kongeklubben.

Casillas svarede igen ved at presse på for at få Mourinho fyret efter sæsonen, og det lykkedes.

Siden da har forholdet mellem de to været iskoldt, men de skal nok trykke hånd i Portugal, mener kommentator og ekspert hos Viasat, Niels-Christian Frederiksen.

- De skal nok hilse pænt på hinanden. Iker Casillas er ikke en mand, som bare vender ryggen til nogen. Han er stadig en mand med æren i behold, så jeg forventer, de hilser pænt på hinanden, men forholdet mellem de to er iskoldt, siger han.

En af årsagerne til, at Mourinho og Casillas ikke kunne enes, var, at de så meget forskelligt på, hvordan forholdet til ærkerivalen FC Barcelona skulle være.

- Der var mange ting i det. Der var blandt andet det med, at når de spillede mod Barcelona, havde Casillas et godt forhold til Xavi, som var anfører i Barcelona, fordi de havde spillet sammen på ungdomslandsholdet, og det kunne Mourinho slet, slet ikke forstå, siger Niels-Christian Frederiksen.

- At Casillas sammen med Sergio Ramos har været oppe hos præsidenten for at bede om at slippe af med Mourinho, viser jo også klart, at man ikke bryder sig om hinanden, tilføjer han.

- De (Mourinho og Casillas, red.) skal nok hilse pænt tirsdag, men det dækker kun over, at de ikke kan fordrage hinanden.

Iker Casillas skiftede til Porto i sommer efter 16 sæsoner i Real Madrid.

José Mourinho vandt Champions League med Porto i 2004, og siden han forlod klubben kort efter, har han to gange været på besøg med Chelsea. Det har resulteret i en uafgjort og et nederlag for London-holdet.

/ritzau/