Casper og Frank: Mænd mangler problemer i dag

Skrevet af admin

24/09/2015

Mest læste i dag

I Klovn-universet er Casper Christensen og Frank Hvam forskellige som nat og dag. Mens Casper Christensen i Klovn Forever, der har premiere den 24. september, jagter berømmelse, damer og vilde fester, prøver Frank Hvam at få familielivet med kæresten og børnene til at gå op.

De to typer mænd kan komikerne sagtens genkende.

- Vi ser jo brudstykker af de typer både i os selv og i vores omgangskreds. Både luftkastels-drømmeren og de der mænd, man for eksempel ser på Frederiksberg, der kommer gående med barnevognen og helt slukkede øjne. De er nærmest døde indeni, fortæller Casper Christensen.

Mens han i filmen jagter sit næste, store eventyr, ser det anderledes ud for Frank Hvam.

- Frank er jo meget domineret af Mia, der fuldstændigt har taget magten, og det er jo noget, der ofte sker, når folk får børn, siger Casper Christensen og bliver bakket op af Frank Hvam:

- Frank skildrer jo den moderne familiefar, manden, der har fået børn, og hvor det handler om logistik og praktiske ting, der hele tiden skal tages stilling til. Vi prøver at vise, hvor meget sådan et lille væsen kan fylde i en indtil for kort tid siden fri mands liv. Det der familieliv er jo altoverskyggende, siger Frank Hvam.

- Han bliver ligesom lidt amputeret, Frank. Han får lige klippet sin manddom, han er fuldstændigt kastreret. Og det klæder ikke nogen, istemmer Casper Christensen.

Men hvis man tror, de danske mænd har det hårdt i dag, så tager man fejl, mener komikerne.

- Den moderne mands største problem er i virkeligheden, at han ikke har nogle problemer. Der mangler rigtige problemer, og det er derfor han skaber dem selv. Vi portrætterer det også i Klovn-universet - der har vi jo søde kærester og flotte huse, og alligevel er der ikke andet end problemer, siger Frank Hvam og uddyber:

- Havde der nu været krig, og man virkelig skulle kæmpe for at få mad på bordet og varme i huset, så havde manden nok haft nemmere ved at finde sin plads. Hvis der kun var tre grader i huset, så ville det jo opfylde én indtil problemet var løst. Nu er der 22 grader, og hvad skal vi så lave? Så laver vi gulvvarme og sådan noget pis, fordi vi tror, det gør os lykkelige, siger han.

Men de praktiske opgaver giver alligevel mænd en følelse af at være til nytte, mener de.

- Det sværeste for en mand er, når der ikke er brug for ham længere. Han er nødt til at være til nytte. Kvinder er gode til at glide ind i familielivet og udfylde en lang række roller, når de bliver ældre, men gamle mænd har langt sværere ved at finde ud af, hvordan de kan spille en regulær rolle. De er mere tilbøjelige til at sætte sig over i hjørnet og surmule og drikke for meget rødvin, siger han.

- For en mand er det hårdere og hårdere at gøre sig brugbar og interessant i takt med, at man bliver ældre. Det var lidt nemmere, da man var yngre. Nu skal der virkelig kæmpes, siger Casper Christensen

Klovn Forever er anden spillefilm i rækken.

/ritzau/FOKUS