Catalonien Rundt skudt i gang med drama

I dag blev Catalonien Rundt skudt i gang med en 159,3 kilometer lang og kuperet etape med start og mål i feriebyen, Calella.

To udbrydere, Travis Meyer (Oreca-GreenEdge) og Christiano Salerno (Canondale) slap af sted fra start og samlede dermed godt med point sammen til henholdsvis bjerg- og pointtrøjen.

Duoen blev dog hentet ind, da Team Sky satte sig frem i feltet og øgede tempoet. På nedkørslen fra sidste stigning var det sidste års Tour de France-vinder, Bradley Wiggins, der førte an og skabte et hul til resten af feltet. Han fik kun en mindre gruppe med sig.

Gruppen holdt til målstregen, hvor Gianni Meersman (Omega-Pharma Quick Step) var den første over målstregen efter en lang spurt udenom sine konkurrenter.

Team Saxo-Tinkoff havde ingen ryttere med fremme i første gruppe:

- Det var en streg i regningen, at vi ikke har en rytter eller to med i frontgruppen i dag. Alle de store klassementryttere sidder, hvor de skal og kører med hjem til målstregen om sejren, og dér skulle vi også have været. Vi har Chris, Nicki og Nico (Roche) som alle er i god form, og som jeg havde håbet på i klassementet, men det bliver svært nu. Det var måske os, der havde mest brug for et forspring i forhold til de svære bjergetaper på tredje og fjerde etape. I morgen forventer jeg en massespurt, hvor klassementrytterne samler kræfter til bjergslagene, siger sportsdirektør, Dan Frost, til Team Saxo-Tinkoffs hjemmeside.

Favoritter til den samlede sejr i løbet er Bradley Wiggins (Sky), Alejandro Valverde (Movistar) og Joaquin Rodriguez (Katusha).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip