»Catching Fire« godkendt i Kina

Det blå stempel betyder nemlig, at filmen kommer ud i over 3.000 kinesiske biografer - både i en udgave med undertekster og i én, der er eftersynkroniseret.

Premieren i Kina finder sted den 21. november, samme dag som det meste af den vestlige verden stifter bekendtskab med anden del af »The Hunger Games«-sagaen.

I en superlativ-spækket udtalelse kalder Lionsgates direktion filmserien »et ægte globalt fænomen« og fortsætter: »Den samtidige premiere i Kina cementerer denne status og gør »Catching Fire« til en verdensomspændende begivenhed af episke proportioner«.

Den enorme begejstring skyldes, at Kina er blevet et af verdens førende biograflande, som Hollywood-studierne brænder efter at få de størst mulige bidder af. Ofte er vejen til den folkerige nations biografer dog bestrøet med problemer og mange producenter har måttet poste store summer i efterredigering for at få deres film gennem censurens nåleøje.

Danmark er i øvrigt en enkelt dag foran både Kina og de fleste andre lande. Herhjemme kan »Catching Fire« nemlig ses allerede fra den 20.
november.

Derefter går der et år inden næste kapitel af »The Hunger Games« kommer i biograferne. Suzanne Collins’ romantrilogi bliver til fire film og tredie bind med undertitlen »Mockingjay« deles i to, der får premiere i henholdsvis 2014 og ‘15.

Dagens Gossip