Catherine Zeta-Jones atter indlagt på psykiatrisk hospital

Den Oscar-belønnede skuespillerinde er maniodepressiv og har ifølge en talskvinde ladet sig indlægge som en forebyggende foranstaltning.

»Chicago«-stjernens psykiske problemer blev offentligt kendt i 2011, da hun lod sig indlægge efter sin mand Michael Douglas’ langvarige kamp mod kræft.

Nu er den atter gal, men ifølge skuespillerindens presseagent Cece Yorke er der ingen konkret årsag denne gang. Zeta-Jones tager talskvinden ifølge ansvar for sin sygdom, der i dag også kaldes bipolar lidelse. »Catherine har tidligere sagt, at hun er indstillet på periodiske indlæggelser for at håndtere sit helbred optimalt«, forklarer Yorke i en udtalelse, hvor hun bekræfter, at den celebre patient »rent forebyggende har ladet sig indlægge igen«.

Den 43-årige skuespillerinde er ramt af en relativt mild udgave af sygdommen. Bipolar lidelse type II er karakteriseret ved flere depressive end maniske perioder og der er ingen psykotiske symptomer.
Behandlingen er primært medicinsk suppleret med kognitiv adfærdsterapi.

Hun lod sig indlægge i går og ventes at blive på hospitalet en måneds tid.
Ved Oscar-uddelingen i februar så Zeta-Jones ud til at være i fin form. og sygdommen er da også præget af såkaldt neutrale perioder.

Ifølge Psykiatrifonden rammes én procent af den voksne befolkning af bipolar lidelse, hvilket herhjemme svarer til cirka 40.000 mennesker.

Dagens Gossip