Cavendish åbnede Giro'en med sejr

Efter 130 kilometers cykling var det - som så mange gange før - sprinterkongen Mark Cavendish (QuickStep), der løb med sejren. I den ventede massespurt snød han både Elia Viviani (Cannondale), Nacer Bouhanni (FDJ) og Giacomo Nizzolo (RadioSchack).

Selve løbet levede langt fra op til de smukke italienske omgivelser, der prægede åbningen af årets første Grand Tour. Styrtene væltede ned over rytterne, der flere gange måtte ned og mærke den italienske asfalt. Deriblandt Euskatel-rytteren Pablo Urtasun, der blev udsat for et smertefuldt møde med underlaget, da forgaflen på cyklen knækkede.

Som forventet blev etapen præget af udbrud af flere håbefulde ryttere.  Cameron Wurf (Cannondale) begav sig efter blot 37 kilometer ud på en mission, som vel nok snarere handlede om lidt tv-tid til ære for sponsorerne, end en reel kamp for etapesejren. I hvert fald havde feltet fuldstændig styr på den 29-årige australier, som blev indhentet med 18 kilometer til mål.

Herfra ventede den nærmest obligatoriske massespurt på etape, der blev afsluttet med otte omgange på en pandekageflad rundstrækning i Napoli. Guf for de store sprinterhold som QuickStep, Greenedge og Argos, der alle bidrog til, at etapen blev afgjort i et vanvittig højt tempo. Ingen kunne dog gøre Mark Cavendish.

Lars Bak (Lotto-Belisol) og Team Saxo-Tinkoffs danske håb i form af Mads Christensen og Matti Breschel formåede desværre ikke at sætte deres præg på etapen.

Det samme gjaldt forhåndsfavoritterne Bradley Wiggins (Team Sky), Vincenzo Nibali (Astana) og Ryder Hesjedal (Garmin), der alle kom sikkert igennem ruten. De har formentlig allerede tankerne på løbets første nøgleetape, når feltet på den fjerde etape skal ud på en 246 kilometer lang strækning indeholdende en stigning på 10 procent.

 

Dagens Gossip