Cavendish om Tour-stime: Jeg er blevet mere tålmodig

Skrevet af admin

16/07/2016

Dagens topnyheder

Cykelrytteren Mark Cavendish har i år været noget nær umulig at hamle op med for de øvrige sprintere i Tour de France.

Lørdag kørte den 31-årige brite sin fjerde etapesejr hjem.

Stimen af sejre er måske lidt overraskende, da Cavendish de seneste måneder har kørt en del banecykling som forberedelse til sommerens OL, hvor han er med på det britiske banelandshold.

- Jeg er kommet tilbage med mere friskhed, efter at jeg har kørt på banen, men nøglen til min succes er, at jeg er mere tålmodig end sidste år, siger Mark Cavendish ifølge AFP.

- Vi så det igen i dag. Hvis jeg havde fulgt mit instinkt, så ville jeg have indledt spurten tidligere.

- Men jeg så, at Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) med to kilometer tilbage tog føringen med kun fire ryttere til at hjælpe sig. Jeg vidste med det samme, at han ville gå død.

- Jeg skulle bare vente til, at han begyndte at miste fart, forklarer sprinteren, der nu er oppe på sammenlagt 30 etapesejre i Touren i løbet af karrieren.

Kun den belgiske legende Eddy Merckx har gjort det bedre med 34 etapesejre.

Tyske Marcel Kittel var rasende efter lørdagens etape, da han mente, at Mark Cavendish på de sidste meter spærrede hans vej, da briten slog lidt ud til siden.

- Det påvirkede resultatet, fastslog Kittel.

- Jeg så, Cavendish kom forbi mig, og så lavede han et svaj til højre, og jeg var nødt til at bremse for at undgå kollision, sagde tyskeren ifølge Reuters.

Beskyldningen prellede af på Mark Cavendish, der bagefter konkluderede, at Marcel Kittel sandsynligvis var frustreret over, at han igen blev slået.

/ritzau/