Cavendish oversprøjtet med tis under Tour-enkeltstart

En skandale har ramt Tour de France. En eller flere personer blandt publikum til onsdagens enkeltstart mellem Avranches og Mont Saint Michel kastede urin på Mark Cavendish, da han passerede undervejs på den 33 kilometer lange etape. Jerome Pineau, Cavendish holdkammerat skriver på twitter, at han skammer sig over, at publikum har fornærmet og smidt urin på den britiske sprinter.

Den britiske BBC-journalist, Matt Slater, skriver ligeledes på twitter, at han kan bekræfte, at The Manx Missile fik kastet urin udover sig.

Motivet bag angrebet er endnu ukendt, men Mark Cavendish var på tirsdagens etape indblandet i et dramatisk opgør med Tom Veelers fra Argos-Shimano. Mark Cavendish lænede sig indover tyskeren i spurten mod målstregen i Saint-Malo - og derefter faldt Tom Veelers til jorden i højt tempo. Mark Cavendish slap uden straf.

Efter etapen rasede briten mod den fremmødte presse og smed også en af journalisternes diktafoner ind i sin egen holdbus.

Det vides ikke, om nogen blandt publikum ville hævne sig på Mark Cavendish, men det er i hvert fald et faktum, at den 28-årige sprinter fik hældt urin udover sig i løbet af enkeltstarten.

Dagens Gossip